Pagina's

maandag 4 juni 2012

Basis uitleg van make-up








Soms zie ik mensen lopen en dan denk ik: ‘je kunt nog beter géén make-up gebruiken! Iemand met de blush op de kaaklijn bijvoorbeeld. Of een vrouw met blauwe oogschaduw en rode lippen (weet ze nou nog niet hoe fout dat is?!). Of nog erger: een verkeerde foundationtint! Daarom hier een artikel over de basisregels en uitleg van de visagie.


Hoofdregel; de aller aller aller belangrijkste, meest heilige regel:
Begin ALTIJD op een schone en met dagcreme ingesmeerde huid! Hoofdregel 2: ga ook NOOIT met een niet-gereinigde huid slapen! Don’t even think about it lady!
Foundation
Wees kieskeurig bij een foundation en kies een kwalitatief goede. Je kunt nog zo’n mooie oogmake-up hebben, bijvoorbeeld, maar wanneer je foundation niet bij je past kan die het maken of breken! Wijk maximaal 1 tint van je eigen teint af. Ga opzoek naar de ondertonen in je huid en laat je eventueel adviseren door een visagist of schoonheidsspecialiste. In geval van vloeibare foundation breng je het aan met je vingers, sponsje of foundationkwast. Minerale/poederfoundation breng je aan met kwasten.
Concealer
Erg belangrijk voor een egale huid. Er is concealer voor onder je ogen (een lichte of roze kleur), voor rode vlekjes (een groene kleur). Door concealer te gebruiken werk je oneffenheden weg, die een foundation niet volledig zou dekken. Concealer is er in vaste, poeder en vloeibare vorm en kan met de vingers, een sponsje of een kwast worden aangebracht.
Oogschaduw
Oogschaduw is er een vele kleuren en soorten. Met glitter, glans, mat, cream, vast, los, vloeibaar en ga zo maar door. Oogschaduw kan veel voor je gezicht doen. De algemene regels voor het aanbrengen van oogschaduw zijn als volgt: in de buitenste ooghoek en de argadeboog wordt altijd de donkerste kleur aangebracht. In de binnenste ooghoek en het wenkbrauwbot (onder je wenkbrauw) de meest lichte kleur. Eventueel kan nog een kleur ertussenin worden aangebracht op het middelste gedeelte van het ooglid en de huid tussen de arkadeboog en het wenkbrauwbot.
Eyeliner/oogpotloodDit product wordt gebruikt om je ogen te accentueren. Het is er in verschillende vormen: nat aangebrachte oogschaduw, potlood of vloeibaar. Met de nat aangebrachte oogschaduw door een linerkwast maak je een zachte lijn. Vloeibare eyeliner en een oogpotlood geven een hardere, duidelijkere lijn. Op het bovenste ooglid wordt de lijn helemaal doorgetrokken. Onder het oog maximaal tot 2/3 en wordt altijd vervaagd! De lijn kan voor de oogschaduw worden aangebracht (voor een zachter effect) of erna (voor een zwaardere look).
Mascara
Welke vrouw kent dit product niet? Het is het favoriete product onder de vrouwen. Ik zal je niet vertellen hoe je dit aan moet brengen, maar wel een tip: pas op voor klontjes! Dit is echt zo fout! Breng liever een paar laagjes aan dan een dikke laag!
Wenkbrauwen
Ook je wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel van je look. Mooie volle, doch geëpileerde wenkbrauwen maken het geheel af. Nadat je ze geëpileerd hebt en de haartjes in model hebt gekamd (eerst alles omhoog kammen en daarna vanaf het midden naar buiten) kun je ze eventueel opvullen met een wenkbrauwpotlood of -poeder. Een poeder al een zachter effect geven.
Lippotlood & lipstickEen lippotlood zal altijd gebruikt worden in combinatie met een zelfde kleur lipstick. In de jaren 90 zag je nog wel eens een donkerdere kleur lippotlood, maar nu is dat een no go. Breng altijd eerst een lippotlood aan. Begin in je cupidoboogje (hartvormige stukje van je bovenlip, onder je neus) en teken nu verder naar de mondhogen (zet ze duidelijk aan). Je mag maximaal 1mm boven je eigenlijke liplijn zitten, hierdoor kun je een groter effect creëren maar is erg moeilijk. Denk erom dat je je mond ontspannen geopend hebt. Als je de hele lijn, rondom, hebt gezet kun je je lippen opvullen met een lipstick. Maak het eventueel nog af met een gloss, voor een glamlook.
Shapen: blush, bronzer, highlighter
Shapen betekent letterlijk ‘vorm geven’. Met blush, bronzer en highlighter kun je vorm geven aan je gezicht. Licht (highlighter) maakt dingen groter en haalt het naar voren, donker (bronzer, blush) maakt dingen kleiner en doet het meer naar achter lijken. Ook deze producten zijn er weer in verschillende vormen, zoals mousse, vloeibaar, vast poeder, vast crème, mineraal etc. Bronzer is (mits subtiel!) mooi op je voorhoofd en op je neus. Blush uiteraard op je jukbeenderen en de appeltjes van je wangen en highlighter kan op beide plekken (pas op voor een te glowy effect!).
Over al deze punten zijn nog veel meer tips en weetjes te vertellen en dat zal ik zeker doen, maar dit zijn de algemene basisregels waar je vanuit kunt gaan. Als je nog vragen hebt, kun je ze stellen bij ‘reacties’.

3 opmerkingen:

  1. Superhandig! :) Ik volg je nu, volg je terug? ;p liefsx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. haha, blauwe ogen en rode lippen, horrible!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Handig!
    Ik ben je nieuwste volger, een volgje terug?:)

    Fijne dag nog!

    BeantwoordenVerwijderen